Mierea De Manuka originala este o miere monoflorală produsă din nectarul copacului manuka, Leptospermum scoparium. Mierea de Manuka pret este vandută în mod obisnuit ca medicament alternativ.

Mierea de Manuka administrare este produsă de albinele care se hrănesc cu mānuka (Leptospermum scoparium), ceea ce sugerează că a apărut în Australia înainte de debutul aridității Miocenului. Crește necultivat atât în ​​sud-estul Australiei, cât și în Noua Zeelandă.

Miere de Manuka este marcant vâscoasă. Această proprietate se datorează prezenței unei proteine ​​sau a unui coloid și este principalul său caracter definitoriu vizual, alături de cremul său tipic până la culoarea brună închisă.

Mierea de Mānuka pareri pentru export din Noua Zeelandă trebuie testată în mod independent și trece testul de definire a științei Manuka Honey, astfel cum este specificat de Ministerul Industriilor Primare (MPI). Testul cuprinde cinci atribute. Patru sunt chimice și unul este ADN al scoparium Leptospermum. Mierea trebuie să treacă toate cele cinci teste pentru a fi etichetată ca manuka. Această testare a intrat în vigoare la 5 ianuarie 2018.

miere-manuka-pret.jpg

MPI nu are o definiție pentru mānuka vândută pe piața internă din Noua Zeelandă. Testul de atribute MPI Five este singurul standard recunoscut de legislația din Noua Zeelandă.

Asociația australiană de miere Manuka (AMHA), a stabilit un set de standarde pentru mierea de Manuka australiană autentică. Mierea care poartă marcajul de autenticitate al AMHA trebuie să fie miere de Manuka pură, naturală, produsă în întregime în Australia și să fie testată de un laborator independent, aprobat, pentru a se asigura că respectă standardele minime de metilglicoxal (MGO), dihidroxiacetona (DHA) și leptosperin.

Arborele mānuka înflorește în același timp cu Kunzea ericoides, o altă specie Myrtaceae numită și kānuka, care împărtășește adesea aceleași zone de creștere. Unii stupini nu pot diferenția cu ușurință aceste specii, deoarece ambele flori au o morfologie similară și diferențierea polenului între cele două specii este dificilă. Prin urmare, melissopalinologia ca identificare pentru tipul de miere este valabilă numai în asociere cu alte teste de identificare. În special, mierea de L. scoparium este întunecată, în timp ce mierea de K. ericoides este de culoare galben pal și limpede, cu o aromă „delicată, dulce, ușor aromată” și o aromă „dulce, ușor aromată” și nu este vâscoasă.

Mierea de Heather (Calluna vulgaris) este, de asemenea, vâscoasă, dar planta înflorește la sfârșitul verii și distribuția sa montană în Europa temperată de nord și Asia centrală nu corespunde cu cea a scoparium Leptospermum. Prin urmare, recolta sa nu poate fi confundată cu cea a mierii de manuka forum.

Metilglyoxal, un component al mierii de mānuka, este studiat pentru activitatea sa potențială împotriva E. coli și S. aureus. [10] Mierea de Mānuka nu reduce riscul de infecție în urma tratamentului pentru unghiile de la picioare.